Biljarten

De Friesche Club heeft de beschikking over een unieke biljartzaal met zeven kleine tafels en drie grote wedstrijdtafels.

Wanneer u lid bent van de Friesche Club, kunt u zoveel biljarten als u wilt binnen de openingstijden. U kunt meedoen met toernooien, het winter- en zomerrooster, de persoonlijke kampioenschappen, de clubavond op donderdagavond of de woensdagmiddagwedstrijd. Maar niets hoeft…

Lessen

Voor beginnende leden is het mogelijk om 3 weken lang gratis een uur les te krijgen van een van onze topspelers. Na 3 weken zijn de prive lessen Euro 15 / uur Voor leden die al wat langer bij ons biljarten is er elke eerste donderdagavond van de maand een gratis groepsles van Tonny Swart.

Wedstrijden

Op woensdagmiddag vinden de wekelijkse middagwedstrijden plaats, op donderdagavond de clubavond. Op woensdagmiddag afwisselend libre en bandstoten in toernooivorm met een winnaars- en verliezersronde. Op do. av. meestal libre in een poulevorm. U speelt altijd minimaal 2 partijen. U kunt zich voor verschillende disciplines tegelijkertijd opgeven. Er zijn leuke prijzen te winnen!

Voor de biljarters die het leuk vinden om met een team te spelen organiseert District Friesland van de KNBB teamcompetities. Een team bestaat uit minimaal drie mensen die gedurende het seizoen van september tot en met mei uit- en thuiswedstrijden spelen tegen andere verenigingen en clubs. Voor elke klasse bestaat een teamcompetitie.

Persoonlijke kampioenschappen

Voor elk kaliber speler is er een eigen klasse. Bij de persoonlijke kampioenschappen komt u mensen tegen die ongeveer even goed als u kunnen biljarten. Gedurende twee avonden (zes wedstrijden) wordt dan uitgemaakt wie de sterkste is. Mocht u dit zijn, dan gaat u door naar de regiofinale, en daarna eventueel naar de gewestelijke finale of zelfs de landsfinale… U zou zomaar eens Nederlands kampioen kunnen worden in uw klasse!

Teams

Voor de Friesche Club spelen momenteel 8 teams. Er wordt in de librecompetitie op alleen de kleine tafels gespeeld en in de driebandcompetitie op zowel op de grote als de kleine tafel. Een team wordt gesponsord: De Friesche Club/Popma Biljartservice.

Voor de uitslagen, samenstelling en teamleiders van de teams klikt u op een van de onderstaande links.

Voor de standen van de teams in de Teamcompetitie v d KNBB district Friesland klikt u hier.